Menu Sylwestrowe

Corocznie w Karczmie organizowany jest "Bal sylwestrowy"

Menu Sylwester – 2025

 

Przystawka

Krokiet z ciasta francuskiego faszerowany wędzonym pstrągiem na modrej kapuście

***

Danie główne godz. 20.30 – 21.00

 

1. Zupa: Krem pietruszkowo – gruszkowy
2. Policzki wołowe w sosie demi glace podane na puree ziemniaczano-chrzanowym z warzywami

 

Bezpośrednio po głównym daniu - deser  - 

- Deser lodowy

***

II Posiłek godz. 0.15 - 0.30

 

1. Płonąca szynka wieprzowa

- ziemniaki opiekane

- kapusta zasmażana

 

***

III Posiłek godz. 2.00 – 2.30

 

1. Barszcz czerwony z krokietem 

lub (do wyboru)

2. Flaczki      

Zimna płyta:

 

- Sałatka jarzynowa

- Roladki szynkowe z sosem tatarskim i różą z łososia

- Śledź w śmietanie

- 2 rodzaje galaretek

- Karczek

- Pasztet

- Wędliny

- Konserwanty

- Oscypki

- Korboce

 

 

- Zimne i gorące napoje bezalkoholowe – bez ograniczeń

- Wino musujące (na 4 osoby)

- Butelka 0,5l wódki czystej na 2 osoby


powrót

1999-2025 © MATinternet Zakopane | Powered by MATcms